Festmények és borkóstolás a Magyar Nemzeti Galériában, indulnak a Borszerdák

Kiállítások, tárlatvezetések és előadások mellett koncertekkel és borkóstolókkal várja a látogatókat július 7-től szerda esténként a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) legnépszerűbb nyári, Borszerda névre keresztelt programsorozata. Immár tizedik alkalommal kínálnak rendhagyó múzeumi programot a művészet rajongói számára júliusban és szeptemberben, a témái pedig idén a színek, ízek és képek lesznek.

Pexels / 9145 images/pixabay

Ennek megfelelően minden héten másik szín: vörös és kék, zöld és arany, szeptemberi ráadásként pedig a fekete és a fehér adja az este alaptémáját, és minden alkalommal egy-egy magyar borászat mutatkozik be, amelyek képviselőit szakmai beszélgetéseken ismerheti meg a közönség. Az idei események szakmai partnere a BorPortré, a júliusi esteken Kocsis-M. Brigitta beszélget a meghívott borászatok képviselőivel – írja az MTI.

A színekhez kapcsolódó múzeumi programok mellett a Pannonhalmi Főapátság pincészete, a badacsonyi Laposa Pincészet, az Etyeki Kúria, a badacsonyi Villa Pátzay Pincészet, a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Bodri Pincészet borai lesznek a programsorozat főszereplői. A közönség júliusban a londoni Tate Gallery preraffaelita gyűjteményének remekműveiből válogatott, Vágyott szépség című kiállítást is megtekintheti a Nemzeti Galériában. Az utópia szépsége című kísérőtárlaton pedig a 19. század közepétől alkotó, brit művészcsoport magyarországi hatását ismerhetik meg.

Július 7-én, 14-én és 21-én az MNG, míg az utolsó szerda esti programon, július 28-án rendhagyó módon a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum lesz az esemény helyszíne. A programsorozat őszi estjeinek azonban ismét a Magyar Nemzeti Galéria ad majd otthont, szeptember 15-én és 22-én. A programra 3800 forint a teljes árú és 2800 a kedvezményes jegy, melyeket itt válthatnak meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek