Koncertekkel töltik meg a palicsi Zenepavilont, hogy visszahozzák a fürdőváros régi fényét

Koncertsorozat kezdődött a szerb fürdőváros, Palics Zenepavilonjában. Az esemény egész nyáron zajlik, és a tervek szerint a település régi fényét adja majd vissza. A megnyitón elhangzott, a cél a tópartra látogató helybéliek és turisták szórakoztatása – írja a pannonrtv.com.

Palics egyik látványossága a szecessziós stílusban épült ZenepavilonForrás: Photo Studio Topić

"Nyári koncertsorozat a Zenepavilonban a palicsi sétányon. Ez a címe annak a koncertsorozatnak, amelynek keretében augusztus végéig minden szombaton 18-tól 20 óráig különböző stílusú koncertek lesznek" – mondta Dencs Valéria, a Park Palics Kft. megbízott igazgatója. Hozzátette, hogy ezekkel a zenei eseményekkel próbálják meg feldobni a palicsi sétány hangulatát.

"Nagyon sokan, nagyon sokat dolgoznak azon, hogy visszahozzuk Palics régi fényét" – mondta a koncertsorozat megnyitóján dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke: „A Zenepavilon ugyanakkor épült, amikor a Vigadó, a Víztorony, a női fürdőnek az épülete, és a Városháza. A legkisebb szecessziós épületünk. Száz évvel ezelőtt az akkori városvezetők szerződést kötöttek a városi zenekarral annak érdekében, hogy az úri közönség zeneszóra sétáljon itt Palicson. Úgy gondolom, ez egy nagyon szép régi hagyomány, amelyet felélesztettünk" – tette hozzá. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek