Elpusztultak Palics Állatkertjének fókái, Nyíregyházáról érkezik a segítség

  A Nyíregyházi Állatpark rendkívül fontos küldetésének tekinti, hogy a határon túli magyar lakta területek állatkertjeivel is jó kapcsolatot ápoljon és segítse a működésüket. Amikor megtudták, hogy a szerbiai Palics Állatkertben elpusztultak a borjúfókák, a segítségükre sietettek – tudtuk meg a Sóstózoo - Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. sajtóközleményéből.

  Alaposan felkészítették a fókákat a „beládázásra" és az utazásraForrás: Sóstózoo - Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft.

  Az Állatpark borjúfóka párja Kuksza (18) és Beni (19) – akiknek már többször volt a Nyíregyházi Állatparkban borja –, így Palicsra kerülnek. A szálllítást több hónapnyi „papírmunka" és állat tréning előzte meg. A kollégákkal a takarmány és vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról is, és felkészítették a fókákat a „beládázásra" és az utazásra.

  Remélhetőleg az új helyükön is jól fogja érezni magát a fókapárForrás: Sóstózoo - Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft.

  Az állatok jó kezekben lesznek, hiszen a korábbi években a palicsi kollégák már többször ellátogattak a Nyíregyházi Állatparkba tapasztalatcserére, ahol mindenki reméli, hogy ugyanolyan jól érzik majd magukat, mint itthon. A határmenti állatkertek segítése itt nem ért véget: hamarosan a horvátországi Eszék Állatkertje oroszlánkölyköket kap Nyíregyházától, a romániai Nagyvárad pedig szibériai tigris fogadását tervezi.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!