Egy 92 éves asszony megkötötte gyapjúból a királynő egyik birtokát

A királynő egyik birtokát alkotta meg újragondolva egy elkötelezett, 92 éves angol asszony. A Great Yarmoutból származó Margaret Seaman két évet töltött a Sandringhami kastély és környező épületeinek fonalból készített változatának elkészítésével. Nézzék csak!

Margaret 2019-ben kezdte kötni a királynő birtokát, hogy a lezárások alatt lefoglalja magát. Az idős nő nem tudja megtippelni, mennyi gyapjú van a darabban, de átlagosan napi 10-12 órát dolgozott rajta. Először 2020-ban mutatta be a még folyamatban lévő munkáját a fent látható formában a Norfolk Makers' Fesztiválon, Norwichban, de azóta teljesen elkészült a mű, és most már magában foglalja a birtok templomát és az istállóit is. A kész mű 5,5 méter széles és 1,8 méter magas lett. 

Így fest a királynő Sandringhami kastélya, ami most már fonalból is testet öltöttForrás: RXUYDC/ Wikpedia

"Miután elveszítettem férjemet, csatlakoztam egy kötögetős csoporthoz, az egész onnan indult" – mondta Margaret. "Akkor csak arra gondoltam, hogy ha eszembe jut valami tennivaló, amelyet megmutathatunk az embereknek, és pénzt gyűjthetek egy jótékonysági szervezet számára, akkor érdemes lenne ezt megtenni. Így kezdődött az egész" – mesélte.

A teljesen elkészült kiállítási darabbal, ami június 11-ig megtekinthető Norfolk Makers' Fesztiválon, három norfolki kórház számára is pénzt gyűjt – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek