Egy holland tanárnő megkötötte a tanítványainak kicsinyített mását

Világszerte sok iskola zárt be a koronavírus-járvány miatt, így a gyerekeknek otthon kellett tanulniuk, elzárva a barátaiktól és a megszokott hétköznapoktól. De nemcsak a gyerekeket érintette ez a változás: a tanároknak is alkalmazkodniuk kellett ahhoz, hogy jó esetben online videóhívások útján tudnak csak kapcsolatba lépni diákjaikkal, ami nem ad ugyanolyan közelséget, mint egy hagyományos osztályterem. Ingeborg Meinster-Van der Duin, egy holland általános iskolai tanárnője annyira hiányolta a tanulóit, hogy egyesítette két szenvedélyét, a gyereket és a kézimunkázást. Ennek eredményeként 23 babát kötött meg, amelyek mind a tanulóit ábrázolják.

A tanárnő, a hollandiai Haarlemben található Dr. H.Bavinck iskolában tanít. Amióta az iskola ideiglenesen bezárta ajtóit, nem láthatta szeretett tanítványait.

Minden megváltozott az iskola bezárásakor. A gyerekek már nem voltak ott többé, és nagyon hiányoztak. Mindez így hatott rám" – mondta.

Miután a Pinteresten hasonló kötött babák képeibe botlott, úgy döntött, hogy elkészíti 23 tanulójának apró, textil változatát. Mindegyik baba alapos részletességgel készült, és olyan ruhát kapott, amely a tanulók mindennapi öltözködési stílusát tükrözi. A tanárnő szemüveget, hajviseletet és más kiegészítőket is kötött nekik.

A tanárnő a nehéz időkben a kötésbe menekült, és elkészítette tanulói kicsinített másátForrás:Ingeborg Meinster-Van der Duin/Hashtagsforgood/Facebook

No, és még egy baba készült, amely saját magát ábrázolja. Miután diákjai nem rég egyenként visszatértek az iskolába, hogy összegyűjtsék a bennmaradt holmijukat, a tanárnő minden diákjának oda tudta adni a saját babáját. A gyerekek kitörő örömmel fogadták a kicsinyített másukat, ezért a lelkes tanárnő már most eldöntötte, hogy a következő tanévben az új osztálya tanulóinak is köt majd babákat – írja a My Modern Met.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek