Kötésmintában rögzítette a vonatkéséseket egy német ingázó

A Münchenbe ingázó német nő egy éven keresztül kötötte azt a csíkos sálat, amelyen pontosan nyomon lehet követni, hogy melyik nap hány percet késett a vonata. Jelenleg pedig azt fontolgatja, hogy jótékony célú árverésen fogja eladni a dühítő késéseket regisztráló ruhadarabot, áll a CNN cikkében.

Képünk csak illusztrációForrás: Foundry/Pixabay

A szisztéma roppant egyszerű, minden időtartamhoz külön szín tartozik. Ha a vonat 5 percnél kevesebbet késik, akkor sötétszürke lesz a csík, ha 5 és 30 perc között, akkor halvány rózsaszín, míg, ha 30 percnél is nagyobb a késés, akkor kerül elő a piros fonal. Minden csík egy utat jelöl, azaz két csík jelöl egy teljes napot. Nyáron volt a legrosszabb a helyzet a sál csíkjai szerint: egy hosszú piros zóna azt mutatja, hogy több mint hat héten keresztül két órába telt bejutnia a hölgynek Münchenbe.

A hölgy lánya, Sara Weber a Twitteren osztotta meg édesanyja alkotását. A kézimunkával 2019-ben sem állt le az elszánt mama, aki már néhány munkanap alatt is kénytelen volt elővenni az összes színt. A kötés persze nem a vonaton történik, hanem már otthon, hogy ne kelljen minden fonalat magával cipelnie.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek