Megszületett Harry herceg és Meghan Markle kislánya, a királynő becenevét kapta

Június 4-én, pénteken 11.40-kor Kaliforniában látta meg a napvilágot Harry herceg és felesége, Meghan Markle kislánya, aki a Lilibet 'Lili' Mountbatten-Windsor nevet kapta. Sussex hercegének és hercegnőjének immáron ő a második gyereke, a kétéves Archie után. Lili, Erzsébet királynő 11. unokája, és nyolcadik a trónutódlás sorában.

Június 4-én másodszor is szülővé vált a királyi családtól eltávolódó párForrás: AFP/Michele Spatari

A családi viszályok ellenére vagy annak ellensúlyozására, és talán azért is, hogy meglágyítsák II. Erzsébet szívét, Sussex hercege és hercegnője a királynő tiszteletére nevezte el az újszülött lányukat. A Lilibet szokatlan keresztnévnek számít, pedig meglehetősen királyi eredete van. Ezt a nevet valójában maga a királynő alkotta meg, aki kisgyermekként nem tudta megfelelően kiejteni a saját nevét, ehelyett „Lilibetnek" nevezte magát.

A név pedig fennmaradt, és őfelségét is ezen a néven szokták szólítani, természetesen csak a hozzá legközelebb állók. Amikor II. Erzsébet édesanyja, az anyakirálynő meghalt, II Erzsébet Lilibet" néven írta alá a kártyát azon a temetési koszorún, amelyet édesanyja koporsójára tett. Új névrokona röviden Lili néven lesz ismert, ezt becenévként jelölték is a kislány nevében. Az újszülött egyébként a Lilibet néven megosztozik unokatestvérével, a cambridge-i Sarolta hercegnővel, aki középső névként viseli, szintén a királynő iránti tiszteletből.  

Harry és Meghan a kislány apai nagyanyjának, Dianának a nevét adta kislányuk középső neveként. Ez a név nem volt szokványos királyi körökben, egészen addig, amíg Lady Diana Spencer 1981-ben feleségül ment Károly walesi herceghez – írja a royalcentral.co.uk.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek