Egy ausztrál művész megkötötte Koppenhága színes házait

  Jake Henzler (más néven Boy Knits World) művész különleges módon, kötőtűvel jeleníti meg Koppenhága színes, hagyományos építészetét. Az ausztrál művész ezt a munkáját a dán fővárosban kezdte, amikor külföldiként megihlették a város meseszép, színes házai. A város több kerületének, Nørrebro, Frederiksberg és Østerbro házait egy hatalmas takaróba foglalva kötötte meg.

  Jake Henzler a hatalmas takaró készítése közbenForrás: Jake Henzler/Boy Kits World/Facebook

  Hogy ezeket a házakat meg tudja jeleníteni, Henzler a hagyományos építészeti stílusokat geometriai formákba egyszerűsíti, amelyek megragadják a dán varázs lényegét. A kötött blokkok elkészülte után sorba rendezi és összevarrja azokat. Négyzetes ablakok, magas ajtók és díszes fatetők egyesítik a kötött mozaikot, miközben minden egyes épület  tükrözi az egyéniségét. Bár egyes blokkok a részleteknek és a színpalettának köszönhetően minimalistának tűnhetnek, mások viszont alaposan kidogozottak a virágmintás homlokzatukkal vagy éppen bonyolult háztetőikkel.

  A művészt megihlették Koppenhága utcáinak színes házaiForrás: Jake Henzler/Boy Kits World/Facebook

  A kockás takaró összeállítása óta a Henzler más, kézzel kötött alkotásában is felhasználta ezeket a grafikai terveket, például párnákat és a baba takarókat is készített. Henzler alkotásai önmagukban olyanok, mint a mesebeli házak, de sorba helyezve őket egy dán utcává alakulnak át.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!