Videón láthatjuk a római Colosseum készülő, visszahúzható színpadát

Videón láthatjuk a római Colosseum készülő új színpadát, amely az egykori csapóajtókkal és rejtett liftekkel ellátott padló fölé épül, és újra különböző előadások színterévé változtatja az arénát. Persze nem gladiátorjátékokat terveznek rendezni mint az ókorban, hanem koncerteket és színházi produkciókat, ahogy arról korábban írtunk.

A legújabb hírek szerint az olasz kormány jóváhagyta a Labics építészstúdió, Fabio Fumagalli, valamint a Milan Ingegneria mérnöki iroda közös tervét a távvezérelhető, behúzható padló létrehozására. A behúzható színpad az aréna eredeti padlóját helyettesíti, amelyet a 19. században azért távolítottak el, hogy helyreállítsák az ókori idők hangulatát.

ColosseumForrás: Paris Orlando

Az új színpad, mely a tervek szerint 2023-ra készül el, az aréna teljes padlóját le fogja fedni, a látogatók így megállhatnak annak közepén is. A padló az épület meglévő szerkezetére támaszkodik, és ha a léceket elforgatják, láthatóvá válik a földalatti felvonók bonyolult komplexuma, mellyel az állatokat és gladiátorokat közvetlenül a színpadra emelték.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek