Videón látható Kína legextrémebb hajtűkanyara

  A Cina Daily osztotta meg Twitterén azt a videót, mely az ország legextrémebb hajtűkanyarjáról készült, a Kína délnyugati részén lévő Kujcsou tartományban, tudtuk meg a Designboomtól.

  A hajtűkanyar egy hegyes vidéken épült autópálya része, amely magasan a föld felett helyezkedik el, a hegyoldalban. A kanyar azért épült, hogy időt spóroljon meg azoknak, akik eltévesztették az irányt. Az autópályáról letérve könnyedén felmehetnek az egysávos kanyarra, és visszafordulhatnak az ellenkező irányba, mindezt a levegőben, kilátással a lélegzetelállító tájra.

  A Jalopnik autós hírekkel foglalkozó portál szerint a megengedett sebesség a fordulón 40 km/óra, tehát nem igazán lehet hasítani, tekintve, hogy csak egy keskeny útszakaszról van szó. Kínában 2017-re több mint 130 000 kilométernyi autópályája épült, a legtöbb a világon. Annyi autópálya van az országban, hogy több mint háromszor megkerülhető lenne a Föld rajta.

  screenshot/https://www.youtube.com/watch?v=vCzOXwTNufQ&t=29s&ab_channel=AerialChina
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek