A világ legnagyobb trópusi üvegháza készül a francia tengerparton

A világ legnagyobb egykupolás üvegháza készül a Franciaország északi részén lévő tengerparton, mely madaraknak, pillangóknak, egzotikus növényeknek ad majd otthont.

A 20 ezer négyzetméteresre tervezett, 35 méter magas kupola 2024-re fog felépülni a Côte d'Opale nevű partszakaszon. Bár még várni kell néhány évet, hogy a valóságban is láthassuk, a velencei építészeti biennálén, egy kiállítás keretében már most megismerkedhetünk az épülettel, írja a kiállítást rendező Zuecca Projects, honlapján.

A kupola belső hőmérsékletét 26 fokosra tervezték, mely ideális környezet a különféle madaraknak, pillangóknak, halaknak, kétéltűeknek és exotikus növényeknek. A Greenhouse Tropicalia látogatóit trópusi légkör fogadja, egy természetes buborék a kristály borítás alatt, lenyűgöző színű pillangókkal és kolibrikkel, amelyek virágról virágra szállnak. A látvány izgalmas, idilli, és mindenekelőtt, hamarosan valóságos lesz" - írják a kiállítás rendezői, honlapjukon.

A Coldefy & Associés kupola, melyekben nem lesznek oszlopok, energetikai szempontból önnfentartó lesz. Az összes hőt, amelyet az üvegházhatás előidéz újrahasznosítja, a fölös energiát a környező épületekbe vezetik.

A Velencei Építészeti Biennálé kiállításán építészeti modellek, rajzok, vázlatok és videók mutatják be a Tropicalia építészeti és mérnöki sajátosságait, valamint egyedülálló légkezelési technikáját. Szó lesz a trópusi állat és növényvilág kutatásának jelenlegi állásáról, valamint az ökoszisztémára, a bolygóra és az egészségre gyakorolt hatásáról. A kiállítás a „Hogyan fogunk együtt élni?" kérdésre keresi a választ a 2021-es építészeti biennálé témájára rímelve, az esemény május 22-e és november 21-e között tart nyitva.

TropicaliaChris Abney/facebook
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek