25 év után újra látható lesz a legendás esküvői ruha

Újra kiállítják Diana hercegné híres esküvői ruháját, amely a királyi esküvői ruhák történelmének leghosszabb, 7,5 méteres fátylával büszkélkedhet. A hercegné ezt 1981-ben, Károly herceggel tartott esküvőjén viselte, a londoni Szent Pál-székesegyházban. A kiállítás a Kensington-palotában, azon a nyugat-londoni királyi rezidencián lesz, ahol Diana is lakott.

A walesi herceg és Lady Diana csókja a Buckingham-palota erkélyén 1981. július 29-én, a Szent Pál-székesegyházban tartott esküvőjük utánForrás: POOL / AFP

A David és Elizabeth Emanuel által tervezett ruha hosszú fátylának szegélyét flitterekkel és antik Carrickmacross csipkével díszítették. "A diszkrét nyakkivágást és nagy, puffos ujjait taft fodrok díszítik, ezt a stílust a Hercegnő az 1980-as évek elején népszerűsítette" – mondta a Historic Royal Palaces (HRP) a kiállítás bejelentése közben. A ruha Vilmos herceg és Harry herceg tulajdona, akik kölcsönadták a kiállításhoz, így 25 év után először látható a Kensington-palotában.

Ez a darab csupán másolata Diana esküvői ruhájának, amit 2005-ben egy kisebb vagyonért elárvereztekForrás: AFP/Max Nash

A Royal Style in the Making (Így készül a királyi stílus) elnevezésű kiállítás, mely a tervezők és királyi megrendelőik kapcsolatát vizsgálja, június 3-án nyit, és 2022. január 2-ig lesz látható.

A kiállításon egy igazi ritkaság is helyet kap majd, amely II. Erzsébet királynő édesanyjának, az anyakirálynénak 1937-es koronázási ruhájából maradt fenn.

Diana divatválasztásait a rajongók és a média mindig is lelkesen figyelte mind Károllyal kötött házassága alatt, mind azt követően. Alaposan kidolgozott esküvői ruhája 1981-ben lenyűgözte a rajongókat – írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek