Falfestmény készült Sir Tom Moore kapitány emlékére Manchesterben

Az Akse P19 nevű utcai művész festette a művet, tisztelegve a százéves veterán, Sir Tom Moore előtt, aki február 2-án halt meg koronavírus fertőzés következtében. A hadsereg veteránja azzal nyerte el az angol nemzet szívét, hogy az első lezáráskor 100 kört sétált kertjében, és csaknem 33 millió fontot (átszámítva 13,3 milliárd forintot) gyűjtött az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak (NHS). A falfestményt a Manchesterben a Tib street és a Thomas street sarkára festették a város északi negyedében.

Akse P19 a művész számos falfestmény megalkotója, aki ily módon emlékezett meg például azokról az  NHS dolgozókról, akik életüket vesztették, vagy éppen George Floydról, aki tavaly májusban az Egyesült Államokban egy letartóztás folyamán halt meg. De készített már falfestményt Marcus Rashford, a Manchester United sztárfocistájának is Withingtonban, az ingyenes iskolai étkezés meghosszabbítását célzó sikeres kampányának elismeréseként.

Sir Tom Moore kapitány akkor vált híressé, amikor pénzgyűjtésbe fogott az NHS javáraForrás: AFP/Justin Tallis

Sir Tomot a hadsereg veteránját a királynő júliusban lovaggá ütötte egy különleges ünnepségen a Windsori kastélyban – írja a BBC. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek