Bontott stégekből és uszadékfából készült a gigantikus istenszobor

Az angliai Exmouthban sokakat meglepett a tengerből előbukkanó hatalmas faszobor. A tehetséges devoni művész, Brendan Rawlings híressé vált arról, hogy az új alkotásait az exmouthi tengerpartra viszi lefotózni, és a képeit megosztja a helyiekkel. A Zen Wood Design alapítója és művésze ezúttal egy 12 méteres Neptunus/Poseidon faszoborral érkezett a homokos partra – írja a devonlive.com.

Meglepődhettek a helyiek, amikor sétálni indultak a tengerpartraForrás: zenwooddesign.co.uk

Az aprólékosan kidolgozott szobor a plymouthi kikötőből összeszedett bontott stégekből és uszadékfából készült. A látványos mű az Öreg istenek összegyúrva: Neptunus és Poseidon címet kapta. Egyikük a tenger és a víz római istene, a másikuk tenger és a víz a görög istene.

Az összes régi istent szólítja, hogy segítsenek az emberiségnek a szükség idején.

A művész a koronavírust, a környezetszennyezést, az erdőirtásokat, a kapitalizmust és a globális felmelegedést említi a legégetőbb problémákként. "Négy hosszú hétig, napi 10-12 órán keresztül, szünet nélkül készítettem. Miután elkezdtem, kissé megszállott lettem, és ez lett a legjobb munkám" – mesélte lelkesen.

Újrahasznosított fából készült el a csodálatos alkotásForrás: zenwooddesign.co.uk

Azoknak, akiknek a múlt héten nem volt szerencséjük megcsodálni a fantasztikus alkotást Exmouth tengerpartján, a művész megígérte, hogy visszatér. "Remélem, hogy a lezárások után bemutathatom az Exmouth mentőcsónak-állomáson is, hogy pénzt gyűjtsön nekik. Szeretném, ha a szobor állandó lakóvá válna egy helyi strandon, aki segít megvédeni az embereket, a halászokat és a Mentőcsónak Intézetet a vad óceántól" – tette hozá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek