Az éjszaka leple alatt készültek fotók a ritka afrikai fekete párducokról

Az éjszaka leple alatt kapta lencsevégre az egyik legritkább állatot, a fekete párducot egy brit fotós Kenyában, - tudtuk meg a My Modern Mettől. Will Burrard-Lucas kifejezetten a vadállatok éjszakai fotózására specializálódott. Állatokat fotózni a csillagos ég alatt azonban nem könnyű feladat. A fotós hat hetébe tellett, mire sikerült egy maroknyi éjszakai felvételt készítenie a zambiai hiénákról és oroszlánokról, és ezeket az állatokat könnyű volt megtalálni.

Nem úgy a fekete párducokat, tekintve, hogy elég kevés van belőlük. Afrikában a párducok tmindössze 11 százaléka fekete. Bár minden projektje közül ez bizonyult a legnehezebbnek, Will Burrard-Lucas annyira csodálta az állatot, hogy mégsem adta fel.

Számomra az állat, amelyik a leginkább megtestesíti az éjszakát, a fekete párduc" – mondta.

A több mint 10 év alatt kifejlesztett összes technikáját és berendezését alkalmaznia kellett, hogy a drámai éjszakai felvételeket elkészíthesse a vadállatokról. A projekt 2019-ben kezdődött, amikor egy kameracsapda segítségével sikerült rögzítenie egy fekete párducot Afrikában, és ezzel bele is írta nevét a történelemkönyvekbe, mivel ezzel sikerült bizonyítania az állatok jelenlétét Kenyában. Bár többen állították, hogy láttak fekete párducot, Will Burrard-Lucas fotójáig senki sem bizonyította jelenlétüket.

Az első fekete állat sikeres megörökítésén felbuzdulva egy még ambiciózusabb sorozatra vállalkozott, és elhatározta, hogy a csillagos ég alatt fotózza a ritka állatot. Egy kissebb csapat segített a projekt koordinálásához. Ezúttal öt-hét kameracsapdát telepített. 

A fotó illusztrációCburnett /wikipedia

 Megnehezítette a fotók készítését, hogy a "modell" távolabb kóborolt, hogy egy nagyobb hímet elkerüljön, így sokkal ritkábban ment el a kameracsapdák előtt. Végül hat hónap kellett ahhoz, hogy végre elkészüljön az a felvétel, amit remélt, meséte a művész.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek