A hosszú hétvégén világszínvonalú, ingyenes előadásokat kínál a születésnapos Müpa

Fennállásának 16. évfordulóját ünnepli a Müpa, a jeles alkalomból pedig különleges meglepetéssel készül a közönségnek. Március 13-tól 15-ig elérhetővé teszi HD-minőségű felvételeket tartalmazó digitális médiatárát, így ez idő alatt bárki regisztráció nélkül élvezheti a világszínvonalú előadásokat. Sőt, kínálatuk a hétvégén új tartalmakkal, többek közt a Special Providence, Jamison Ross, Bogányi Gergely és az Orfeo Zenekar koncertjével bővül.

A Margaret Island koncertje is megtekinthető a Müpa médiatárában a hétvégén; ez kép egy Millenárison tartott koncerten készültForrás: Elekes Andor/Wikipedia

A 16 éves intézmény a járványhelyzet kezdete óta ingyenes online közvetítésekkel teszi könnyebbé a mindennapokat, és mindent megtesz azért, hogy nézői ezekben a kihívásokkal teli hónapokban is átélhessék a müpás koncertek összetéveszthetetlen élményét – igaz, most az online platformokon. 

A Müpa számtalan kincset rejtő digitális médiatárában több mint 100 HD-minőségű koncertvideó és közel 50 irodalmi est felvétele közül válogathatnak.

Ezen a hétvégén tehát regisztráció nélkül gyönyörködhetnek Gyenyisz Macujev virtuóz zongorajátékában, hallhatják Joyce DiDonato áriáit, a jazz szerelmesei pedig többek között a Take 6,Donny McCaslin, a Barabás Lőrinc Quartet & Takuya Kuroda, vagy Tommy Emmanuel koncertjét élvezhetik. A könnyedebb műfajok rajongóinak is kihagyhatatlan felvételeket tartogat a Müpa médiatára: olyan kiváló hazai zenekarok koncertjei is megtalálhatók a kínálatban, mint a Margaret Island, a Punnany Massif, a 30Y, az Irie Maffia, a Mörk, vagy a Akkezdet Phiai, de regisztráció nélkül megtekinthető több lenyűgöző balettelőadás, és a Recirquel nagy sikerű újcirkusz-előadása, A meztelen bohóc is – írja a papageno.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek