A zseniális Picasso és a mesteri Rodin közös kiállítása nyílik Párizsban

Kétségtelen, hogy egy kicsit kiéheztünk a kultúrára az elzárások hónapjai alatt. Éppen ezért nagyon jó hír, hogy az olyan kulturális létesítmények, mint például a párizsi Picasso Múzeum és a Rodin Múzeum együtt dolgozik valamin, ami 2021-ben különleges lesz.

A Rodin múzeum kertje nyilvános, ahol a a szobrász híres Gondolkodó c. műve is megtekinthetőForrás: Hans Lucas via AFP/Sandrine Marty / Hans Lucas/Sandrine Marty

A mai napon rendezték meg a Picasso - Rodin című kiállítás sajtóbemutatóját Pablo Picasso festményeiből és Auguste Rodin szobraiból a párizsi Rodin Múzeumban. Ez jó hír azok számára, akik értékelik Picasso festményeit, de küzdenek a szobrászattal, vagy azok számára, akik rajonganak a Rodinért, de új meglátást igényelnek Picasso értékeléséhez .

Ez a kombináció a művészek kapcsolatát vizsgálja mindkét vezető múzeum művein keresztül.

A látogatók megnézhetik a művészek munkáinak összehasonlítását a múzeumok által feltett kérdéseknek köszönhetően. Ez minden bizonnyal érdekes élmény és új szórakoztató módszer lesz a két kiállítás összekapcsolására. A két művész alkotásaiból készült kiállítást remélhetőleg hamarosan a nagyközönség is láthatja, mivel a koronavírus-járvány miatt a franciaországi múzeumok jelenleg bizonytalan ideig zárva vannak – írja a hotellouvremarsollier.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek