Ezek a legnépszerűbb forgatási helyszínek az egyes országokban

A NetCredit az IMDb-n a legtöbbször megjelölt tereptárgyak és épületek alapján készítette el térképeit, melyek kontinensenként mutatják a leggyakrabban használt forgatási helyszíneket - adja hírül a matadornetwork.com.

Forrás: netcredit.com

A New York-i Central Park nemcsak az USA, de a világ legnépszerűbb filmes helyszíne is, 532 említéssel. Észak-Amerikában maradva a második helyen a Niagara-vízesést találjuk 142 említéssel, míg a mexikói Sierra Madre szintén felkerült a dobogóra. Az Egyesült Királyság és egyben Európa helyszínei közül a londoni Trafalgar Square emelkedik ki.

Dél-Amerikában a Chilét és Perut összekötő, 50 említéssel rendelkező Atacama-sivatag végzett az élen, míg Európában London után a spanyol Cabo de Gata, Andalúzia tengerparti régiója bizonyult a legnépszerűbbnek, melyet gyakran emlegetnek „Európa egyetlen sivatagaként", és több westernfilmben is ez képviseli az amerikai nyugatot. Magyarországon belül a Balatont szeretik a leginkább a filmesek.

Közép-Ázsiát tekintve az afganisztáni Kabul a régió legkedveltebb helyszíne, mely a világon a negyedik legnépszerűbb forgatási helyszín. A város több tucat dokumentumfilmben szerepel, de egyre több film készül helyben is. A második a szíriai Damaszkusz, amely a régió egyik legrégebbi városa és legfontosabb kulturális központja.

Ausztráliában a Sydney Operaház viszi a pálmát, míg a Távol-Kelet legfőbb helyszíne a japán Fuji-hegy. Afrikából Dakar, Szenegál fővárosa került az első helyre, és az Egyiptomban található Karnaki templom szintén számos filmben és dokumentumfilmben jelent meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek