Japánban kukucskálószínház gondoskodik a nézőtéri biztonságról

  A japán Moonlight Mobile Theatre táncegyüttes innovatív módszert talált ki arra, hogy visszacsábítsa az embereket avantgárd előadásaira, miközben gondoskodik az előírt biztonsági távolság betartatásáról. A közönség tagjai a színpadot körülvevő paraván mögött ülnek, külön fülkékben, melyek külön bejáratú ajtóval, és postaláda-nyílásra emékeztető kukucskálóval rendelkeznek, a nézők ezen a - jegyezzük meg, nem túl kényelmesnek tűnő - módon kísérhetik figyelemmel az előadást.

  Mint Nobuyoshi Asai, a színház művészeti vezetője és koreográfusa elmondta, szándékosan hagytak csak kis rést, mert a látótér korlátozása miatt véleménye szerint a közönség jobban bele tud merülni az előadásba.

  Persze, ebben nem merülnek ki az óvintézkedések, a nézőszámot is korlátozzák, és egy előadáson maximum 30 ember vehet részt. Ez viszont sajnos nem fedezi az előadás, és a további biztonsági intézkedések, például a helyszín fertőtlenítésének költségeit - derül ki a reuters.com híréből.

   Címlapkép: Részlet az előadásból - Forrás: youtube.com/reuters

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!