Ilyen a mexikói álomvilla, ami egyszerre autentikus és kortárs

  A mexikói Merida történelmi belvárosában található a múlt század elején épült Casa Canela, melynek utcára néző homlokzata józan és mértékletes: egy ablaktalan négyzet, amin csak egy zöld ajtót találunk. De ha az ajtón belépünk, valódi oázis közepén találjuk magunkat.

  A Workshop Architects építészei úgy alakították ki a kortárs luxus rezidenciát a tradicionális mexikói házból, hogy minél inkább igyekeztek tiszteletben tartani a Yucatán-félsziget gyarmati építészetének jellemzőit, írják az építészek az Archdaily oldalán, ahol a fotókat is végiglapozhatjuk.

  A zöld ajtón belépve először az előtérbe érkezünk, ahol egy kortárs szobor, Javier Marin alkotása fogad bennünket. Az eredeti épület előtt tisztelegve meghagyták a mennyezet zöld gerendáit, a falak rusztikus felületét, és a padlót is tradicionális fehér csempékkel borították.

  A szobák szalagszerűen következnek egymás után, kezdve a konyhával. Az ajtók körül megmaradtak a régi zöld fakeretek, de a falon a kortárs festő, Isabel Garfias alkotása már kapcsolatot teremt a jelennel. A szekrények az ajtókereteket és a mennyezeti gerendák zöld árnyalatait idézik, a teret különféle konyhai eszközök, és egy Fernando Andriacci nevű művész festményei díszítik. Innen üvegajtón keresztül juthatunk a fedett teraszra, ahol az étkező foglal helyet egyszerű fa asztallal és a falon a szürrealista festő Pedro Friedeberg alkotásával.

  Egy nyitott boltíven keresztül érkezünk a középső kertbe, ahol buja trópusi növényzet, különböző kőzet textúrájú falak és egy kisebb medence teremti meg az oázis érzetét.

  A következő helyiség a kortársabb stílusú földszinti hálószoba, bár az ágy fejtámlája itt is tradicionális csempeburkolatot kapott. A kertre üveg tolóajtón keresztül láthatunk rá. Az emeleti hálószoba elrendezése megegyezik a földszintiével, de ehhez egy terasz is kapcsolódik.

  Casa Canela, Mexikó, Meridascreenshot/https://www.youtube.com/watch?v=0btMVeuIY7A
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek