Római kori színház maradványait találták meg a Boden-tó partján fekvő festői városban

  A régészek azt már régóta tudták, hogy az ausztriai Bregenzben (az ókori nevén Brigantiumnak nevezett településen) létezett egy színház, csak a pontos helye volt ismeretlen. A város felső részének lábánál végzett ásatások most feltárták a falakat, amelyek alátámasztották az eddigi elméleteiket – közölte szerdán az ORF rádió.

  Végre rátaláltak az ókori leletre, aminek létezéséről tudomásuk volt a régészeknekForrás: böhringer friedrich/Wikipedia

  A színház 2000 embert volt képes befogadni, ami megegyezik az akkori város lakóinak számával.
  Karl Oberhofer, a Kölni Egyetem régésze szerint a színház viszonylag egyszerű felépítésű volt. Az alapfalakat kő alkotta, az üléssorok fából készültek, ez jellemezte a római birodalom északnyugati tartományaiban épült színházakat általában, és viszonylag gyorsan, olcsón megépíthető volt. A félkörben elhelyezkedő széksorok átmérője több mint 50 méter lehetett.

  Mérete alapján a színház régión túlmutató jelentőségű lehetett.

  Évente megrendezett események helyszínéül szolgálhatott, amelyek egy hétig, tíz napig is eltarthattak, és kultikus szövegű színi előadásokat is magukban foglaltak a régész szerint, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!