Online közvetítik a szilveszteri gálát a Budapesti Operettszínházból

A legnépszerűbb operett- és musicalrészletek, Webber, Bernstein, Strauss és Kálmán művei szerepelnek a Budapesti Operettszínház online Újévköszöntő Gáláján, amely december 31-én 15 órától ingyenesen nézhető végig az interneten. Ugyanakkor január 1. és 3. között, a hosszú hétvégén is látható lesz a műsor, igaz, akkor már a normál jegyvásárlás keretében.

Részlet az Operettszínház Abigél című előadásábólForrás: Várady Nikolett / Operett.hu

Az elmúlt időszakban az István, a királytól kezdve a Csárdáskirálynőn át A Pendragon-legendáig számos online előadást tartottak az Operettszínházban. Karácsonykor pedig az Operához hasonlóan az Operettszínház társulata is bemutatta a Diótörő egy különleges változatát, amelyben a művészek verseket szavaltak.

"Azonban a teátrum egyik legnagyobb ajándéka az Újévköszöntő Gála lesz. Több mint harminc szólista, énekkar, musical ensemble, balett együttes, lenyűgöző színpadkép, látványos jelmezek. Virtuálisan koccintunk a közönséggel annak reményében, hogy a 2021-es év mindenkinek sokkal könnyebb lesz!" – olvasható az Operettszínház weboldalán.

Forrás: Teri Virbickis / Shutterstock
Zseniális alkotóknak köszönheti hírnevét a Diótörő 200 éves mesevilága
A Diótörő egyik leghíresebb dallama a Cukorszilva Tündér táncát kíséri. A balett zeneszerzője ehhez egy cselesztát, egy zongorára emlékezető hangszert használt, mert ezzel akart összetéveszthetetlen hangzást társítani a tündér alakjához. A szokatlan hangszert Párizsból hozatta, de olyan sztorit is olvasni, miszerint egyenesen becsempészte Oroszországba. A dallam valóban örök klasszikus, sőt, karácsonyi klasszikus lett. De tudták például azt, hogy az eredeti mese sokkal sötétebb hangulatú, mint a ragyogóan ábrázolt balett? Következzen egy kis Diótörő-történelem számos érdekésséggel, izgalmas történeti adalékokokkal. Olvasson tovább erre!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek