Jean-Michel Jarre a Notre-Dame-ban ad virtuális újévi koncertet

A "Welcome to the Other Side" a világ minden tájáról elérhető, ingyenes koncertélmény, amely nemcsak az újévet szeretné megünnepelni, hanem egyben a remény üzenetét is elküldeni mindenki számára a 2021-es évre. Egy digitális és virtuális meghívás ez Párizsból, a Fény városából, a művészetek és kultúra nyüzsgő metropoliszából, és egyben a világ leghíresebb székesegyházának otthonából –olvasható Jean-Michel Jarre francia zenész weboldalán, aki a párizsi Notre-Dame-székesegyházban ad virtuális újévi koncertet.

Forrás: DiegoMariottini / Shutterstock

A művész élőben játszik majd egy párizsi stúdióban, miközben az avatarja a katedrális virtuálisan létrehozott helyszínén tűnik fel. A szilveszter éjjeli koncert 11.25 órakor kezdődik és 45 perces lesz. A streamelt közvetítés élőben a művész YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is követhető lesz. Az elektronikus pop 72 éves úttörője egyébként nyáron már játszott avatar képében a párizsi Fete de la Musique rendezvényen.

A világhírű Notre-Dame 2019 tavaszán súlyos tűzkárokat szenvedett, jelenleg is dolgoznak a helyreállításán. A katedrális kórusa a katasztrófa óta karácsony éjjelén énekel először.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek