Ingyenes táncórákat közvetít a magyar kortárs táncművész a nappalijából

„Ezt a helyzet szülte hiányt és igényt, ahogyan azt tettük tavasszal is, szeretnénk kiszolgálni a lehetőségeihez mérten" – fogalmazott a Papageno cikkében Grecsó Zoltán táncművész, táncpedagógus és koreográfus, aki a táncóráit a hétfőn bejelentett 30 napos korlátozás idejére az online térbe költözteti. Az első, tavasszal bejelentett, országos karantén idejére nagyon sok művész, jógaoktató és edző tartott online órákat, és jó ideje néhány színházi társulat is online közvetíti darabjait. Néhány napja például elindult a SzínházTV, ahol a néző saját otthonában streamelheti több színház élő előadásait.

Grecsó ZoltánForrás: Grecsónál táncolok / Facebook

Elmondása szerint az egyetlen megoldás arra, hogy ne álljon meg teljesen az élet, ha nagyon aktívak maradunk, és naponta legalább egy órát a mentálhigiénénkkel is foglalkozunk. Erre az autogén-tréninget, a meditációt, az online jógát vagy az online táncórákat javasolja. „Új szokásokat a legnehezebb kialakítani, de pont ezért várhatjuk tőlük a legtöbb önbecsülést. A foglalkozások hétfőtől-csütörtökig mindig este hét órakor lesznek, de persze nem kerülnek le azonnal a világhálóról."

Forrás: Grecso.com

Az órákon bárki díjmentesen részt vehet, nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség. Ha van legalább három négyzetméteres szabad terület a lakásban és kényelmes öltözékünk, máris minden adott a táncórához. A részletekről a Grecsónál táncolok Facebook vagy Instagram-oldalon lehet olvasni, ahol a közvetítések is zajlanak majd. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek