Bizonytalan időre bezár ez a budapesti színház

Az Orlai Produkciós Iroda Facebook-oldalán olvasható a hír, mely szerint a cég a jelenlegi drámai vírushelyzetben nem hisz a fél- vagy harmadmegoldásokban, ezért úgy döntött, hogy nézőinek és kollégáinak egészsége érdekében november 9-től a járványhelyzet biztonságos enyhüléséig nem tartja meg a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásokat.

A Belvárosi Színház még a járvány előttForrás: Victor Belousov/Picasa/commons.wikimedia.org

A november 6-i Határátlépések, a november 7-i Párterápia és a november 8-i Egy apró kérés című előadásokat még megtartják a legfrissebb járványügyi előírásoknak megfelelően, a többi, már meghirdetett előadás pótlásáról a járványhelyzetet érintő intézkedések feloldása után adnak tájékoztatást, addig nézőik megértését és türelmüket kérik.

Mint az MTI-ről kiderül, mától az Örkény Színház sem enged be közönséget, a színház az évadot a járvány miatt félházzal nyitotta, azonban az új rendelkezések szerint csak harmadházzal játszhatnának, ezért úgy döntöttek, hogy előadásaikat a járvány elültéig csak streamelt formában láthatják a nézők.

A nézőtérre megváltott jegyeket visszaváltják. A nézők otthonából, bármely online eszközről elérhető streamelt előadásaik számát megnövelik, streamrepertoárukat folyamatosan bővítik.

További színházak is terveznek közvetítéseket, elindul például a SzínházTV, mely az Egy őrült naplója című produkcióval debütál november 12-én este, ezután pedig minden csütörtökön este 7 órakor láthatnak élő színházi közvetítéseket a nézők online.

A színházi előadások 24 órán keresztül lesznek elérhetőek, így az egész világon egy napon keresztül bárki bárhol megnézheti az előadást. Jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatók jegyek a platformon, ám a jövőben várhatóan még több színház előadásaival bővül a kínálat.

A Jurányi Ház, az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció és a Katona József Színház közös produkciója, a Bodó Viktor rendezte Egy őrült naplója című előadás után november 19-én a Centrál Színház New York-i komédia, november 26-án pedig a Játékszín Hatan pizsamában című előadása látható. Megtekinthető lesz a Katona József Színház Jeanne d'Arc és a Játékszín A szőke ciklon című előadása, valamint az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések, Second Life, avagy kétéletem és Hogy szeret a másik című darabja is.

A nézők a közvetítések előtt az aktuális előadáshoz kapcsolódóan pár perces bevezetőt láthatnak, a szünetben zajló beszélgetésből pedig kulisszatitkokat tudhatnak meg.

 Leadkép forrása: Christos Giakkas/pixabay.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek