Hátborzongató indoklással küldte vissza Pompejibe az ellopott műtárgyakat egy turista

Nemrégiben arról írtunk, hogy egy férfi homokot küldött vissza a tengerpartra, most pedig arról számolhatunk be, hogy műtárgyakat juttattak vissza az ókori romvárosba. Tizenöt évvel ezelőtt egy kanadai turista néhány antik tárgyat vitt haza magával szuvenírnek Pompeji városából, azonban megbánta tettét - adja hírül a matadornetwork.com.

Pompeji utcáiForrás: DUOTONE/pixabay.com

A Nicole nevű nő a 20-as évei elején járt, amikor 2005-ben ellátogatott az antik városba, ahonnan két mozaikcsempével, egy darabka amforával és egy kis kerámiával távozott. Nemrég visszaküldte a tárgyakat oda, ahová tartoznak, mondván, hogy egy sor balszerencse érte, amelyhez köze lehet az „elátkozott" emlékeknek is.

A nő a lopott holmit egy pompeji utazási irodának küldte vissza aggodalmas hangvételű levél kíséretében, melyben azt írja, megtanulta a leckét. "Még nem vagyok 36 éves, de már kétszer volt emlőrákom, ami legutóbb kettős masztektómiával végződött. A családomnak és nekem is anyagi problémáink voltak. Jó emberek vagyunk, és nem akarom ezt az átkot továbbadni a családomnak vagy a gyermekeimnek. Kérem, vigye vissza, balszerencsét hoznak".

A csomagban benne volt még néhány kő, amelyeket egy szintén kanadai pár vitt magával, és ők is írtak hozzá egy levelet. "Úgy vittük el ezeket a köveket, hogy közben nem gondoltunk mindarra a fájdalomra és szenvedésre, amelyet e szegény lelkek éltek át, akik a Vezúv kitörése során vesztették életüket. Sajnáljuk, kérem, bocsásson meg nekünk, hogy ilyen rosszul döntöttünk. Nyugodjanak békében".

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek