Pompeji egyik legmagasabb épületének tetejére mászott fel egy turista

Pompeji egyik legmagasabb épületének tetejére mászott fel egy turista, hogy szelfit készítsen a világörökség részét képező helyszínen. A nápolyi műemlékvédelmi hatóság eljárást indított az ismeretlen nő ellen, akire akár 3000 eurós (egymillió forintos) pénzbüntetést is kiszabhatnak - adja hírül az MTI.

A Központi Fürdők (Terme Centrali) területe, ahol az incidens történtForrás: Mentnafunangann/commons.wikimedia.org

A nő egy látogatók elől lezárt lépcsőn jutott fel a három méter magasan lévő tetőre. Ezzel vétett az előírás ellen, mely szerint tilos felmászni a régészeti terület épületeire, sőt tilos akárcsak az építményeknek támaszkodni vagy rájuk ülni.

A kalapot és piros sortot viselő turistát, akit több más látogató is lefotózott cselekedete közben, jelenleg keresik, kiléte ismeretlen. Mivel a pompeji romvárosba név megadásával lehet csak belépőjegyet vásárolni, a nő belépésének ideje és a kamerafelvételek alapján felkutatható a kiléte. Az Il Mattino című olasz portál egyenesen szelfibarbárnak nevezte a nőt Facebook-posztjában.

Az eset tovább izzította a történelmi helyszíneket meglátogató turisták viselkedéséről zajló vitát Olaszországban. Két hete egy osztrák turista okozott felháborodást az észak-olaszországi Possagno múzeumában Antonio Canova egyik szobrának megrongálása miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek