Több mint 1000 szerelmes szó borítja a világ legromantikusabb falát

Merre emelkedhetne a valaha legromantikusabb fal, ha nem a szerelem városában? Valóban Párizsban csodálhatják meg azt a 10x4 méteres falat, amit több mint 1000 "szeretlek" szó borít be több mint 300 nyelven, és a világ minden tájáról érkezett szerelmes idiómák olvashatók rajta. Elnevezése, a Le mur des Je T'Aime annyit tesz: a szerelem fala. Ha lehetőségük adódik rá, érdemes lesz felkeresniük ezt műalkotást, természetesen azok társaságában, akiket szeretnek.

Egyre népszerűbb turisztikai célpont a Le mur des Je T'AimeForrás: Shadowgate/Wikipedia

A 10 méter magas installációt a művész, Frédéric Baron aláírása is dekorálja, aki Claire Kito, keleti kalligráfia művész közreműködésével alkotta meg a nem mindennapi üzenőfalat. Az egész akkor kezdődött, amikor Frédéric Baron sorra megkérte külföldi ismerőseit, hogy írják le a szeretlek szót a saját nyelvükön. A művész a jegyzetfüzetében gyűjtögette a szavakat, miközben számos érdekességet fedezett fel a különböző nyelvek szerelemhez való viszonyával kapcsolatban. Többek között azt is megtudta, hogy az észak-afrikai Maghrebben nem kevesebb, mint öt különböző módon lehet azt mondani, hogy "szeretlek".

A Jehm Rictus tér burjánzó környezetében található a hatalmas műalkotásForrás: Mbzt/Wikipedia

Az Indiától Dél-Afrikáig összegyűjtött szerelmi vallomásokat aztán fehér betűkkel írták rá 612 kék színű csempére, néhány vörös szív töredékével tarkítva. Az eredmény varázslatos mű lett, amely a Jehm Rictus téren, a Montmartre gyönyörű környezetében hódítja meg a járókelők és az utazók szívét. A romantikus műalkotás nemcsak az emberek közötti szeretet szószólója, hanem a világ népei közötti béke szimbóluma is szeretne lenni, ami a találkozás és az egység üzenetét közvetíti – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek