Családi esemény miatt lobbant be az erdőtűz Kaliforniában

Amerikában nagy divatja van az úgynevezett gender reveal, vagyi nemfelfedő partiknak, melyeken a gyermeket váró pár elárulja családtagjainak és barátainak, hogy milyen nemű lesz a gyermekük. A bejelentésnek különböző, trükkös módozatai vannak, ezek közé tartozik például a robbanó petárda színének üzenete: ha kék színű a robbanás, akkor fiút, ha rózsaszínű, akkor kislányt vár a pár. A petárdázás azonban mégsem mindig olyan jó ötlet, mint amilyennek elsőre tűnik. Kaliforniában a hétvégén egy ilyen parti miatt alakult  ki gyorsan terjedő tűzvész. A füstkeltő pirotechnikai eszköz San Bernardino megyében hatalmas tüzet okozott, több ezer embert evakuálni is kellett – írja a CNN.

Egy ilyen partin a torta töltelékének, a füstnek, a lufinak vagy a petárdának a színével is elárulhatják a baba nemét - illusztrációForrás: t.max/Shutterstock

Szombaton a yucaipai El Dorado Ranch Parkból a tűz átterjedt át a Yucaipa Ridge-re, és azóta mintegy 86 000 hektárnyi terület ég. A videó – amit a nyomozók lefoglaltak – a buli kaotikus jeleneteit is megörökítette. Állítólag az látható rajta, ahogy egy pár több gyermekkel a fűben sétál a jucaipai El Dorado Ranch Park szélén, amikor egy másik személy meggyújtja az eszközt, majd röviddel ezután már az látható, ahogy a család vizes palackokat ragad, hogy megpróbálja megfékezni az egyre terjedő lángokat.

Ez valóban tragédia. Nem gondolták, hogy így emlékeznek majd erre a napra" – mondta Bennet Milloy, a CalFire nyomozója.

Hozzátette, hogy a tüzek több mint 80 százalékát az emberek okozzák, akiknek tudatosabbnak kellene viselkedniük. „Különösen óvatosnak kell lenni, mert az illető felelősségre vonható" – tette hozzá. "Az El Dorado Ranch Park népszerű helyszíne az őszi fotózásoknak, mivel a növények az arany különböző árnyalataiban pompáznak, és gyönyörű hátteret alkotnak" – mondta Milloy. Jelenleg a nyomozók azt vizsgálják, hogy a tüzek okozói milyen a szabályokat szegtek meg, és bűncselekménynek minősíthető-e az eset.

Nem az az első ilyen buli, ami súlyos károkat okozott. 2017-ben Arizona államban szintén tűzvész tört ki egy ilyen babaváró bulin, akkor közel 47 000 hektáros terület égett le, több mint 8 millió dolláros kárt okozva. Ott az édesapát öt év próbaidőre ítélték, és csaknem 8,2 millió dollár visszatérítésére kötelezték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek