Öt hónap után újra kinyitott a híres kabuki színház

  A tokiói Kabukiza Színház öt hónap után szombaton először tartott nyilvános előadásokat, miután  a koronavírus-intézkedéseket követően ezt a helyet is bezárták. A lelkes nézőközönség üdvözölte az előadások augusztusi újraindítását, amelyekben híres kabuki színészek játszanak, köztük Kataoka Ainosuke is.  

  A színház munkatársai a bejáratnál mérik a látogatók testhőmérsékletét, emellett a szokásosnál nagyobb távolságot iktattak be az előadók és a közönség között. "Úgy érzem, szükségünk van egy olyasvalamire, mint a kabuki, amely gazdagítja az életünket egy olyan kihívásokkal teli környezetben, mint amilyen ma van" – mondta egy 58 éves férfi, aki közel 20 éve látogatja a színházat.

  A kabuki a négy fő japán színházi műfaj egyike, Tokióban ez a legismertebb kabuki darabokat játszó színházForrás: Kakidai/Wikipedia

  Egy, a járvány miatt Franciaországból visszatért, 36 éves nő azt nyilatkozta: "Nagyon szerettem volna látni az első előadást, annak ellenére, hogy aggódom a fertőzés terjedése miatt. A színház szerint mintegy 500 embert teszteltek, köztük az előadóművészeket és a személyzetet, illetve 200 olyan művészt, akik közvetlenül részt vesznek az előadásokon. Egyikük eredménye sem lett pozitív.

  Napi négy előadást tartanak, és a színházat minden darab után fertőtlenítik.

  A megfelelő távolság megtartása érdekében csak 823 nézőt fogadnak a körülbelül 1800 ülőhelyre. Arra is megkérik őket, hogy a színházban tartózkodjanak az étel- és italfogyasztásától. A kabuki előadásokat március óta felfüggesztették Japánban, attól a naptól kezdve, hogy először regisztráltak fertőzötteket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!