Japánban lebeszélik a csókról a bulizókat

  Japánban sajtótájékoztatót tartottak arról, hogyan lehetne megfékezni a koronavírus terjedését az éjszakai bárokban. Shinya Iwamuro közegészségügyi tanácsadó szerint gyakorlati előírásokra van szükség a személyzetnek és a vendégeknek is, például fontos lenne, hogy a látogatók ne csókolózzanak idegenekkel, ne osztozzanak a tányérjukon, és egymáshoz képest olyan szögben helyezkedjenek el, mely csökkenti a fertőzés kockázatát - adja hírül a reuters.com.

  A tokiói Sindzsuku bulinegyedForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yosuke Hayasaka

  A Tokiói bárnegyedekben végzett tesztelés során az derült ki, hogy növekszenek a koronavírus napi esetszámai, elsősorban a 20–30 évesek körében. Emiatt a városvezetés július 15-én pirosra emelte a település készültségi fokozatát.

  Miután Tokióban már háromszázhoz közelített az esetszám, a főváros kivette a turizmusélénkítési programból a fővárost. A kormány azt is fontolóra veszi, hogy szigorítja a rendkívüli állapot kihirdetését lehetővé tevő törvényt.

  Sokan ugyanakkor úgy vélik, az éjszakai élet vált a hatóságok bűnbakjává, miután nem sikerült megfelelően nyomon követniük és visszaszorítaniuk a betegséget.

  Masayuki Saijo, a Nemzeti Fertőző Betegségek Intézetének virológiai osztályának igazgatója elmondta, hogy nem volna szabad az embereket a munkahelyük alapján diszkriminálni, mint mondja, Nincs különbség aközött, hogy valaki éjjel vagy nappal dolgozik, a fertőzés csökkentésének stratégiája ugyanaz.

  Az éjszakai életben dolgozók érdekvédelmi szövetsége, a Nightlife Business Association kidolgozta a saját biztonsági szabályait, melyek szerint például fertőtleníteni kell a karaoke mikrofonokat, miután a kormányzati szabyályozást, a kötelező a maszkviselést és a két méteres távolságtartást kivitelezhetetlennek tartják.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!