Ezen a barcelonai koncerten 2292 szobanövény foglalt helyet a közönség soraiban

A barcelonai El Liceu operaház hétfőn egy különleges előadással nyitotta ki újból a kapuit, melynek nézőterét emberek helyett 2292 cserepes növény foglalta el. Az eseményre egy nappal azután került sor, hogy Spanyolországban véget ért a három hónapos rendkívüli állapot. Az ötlet, miszerint a közönség növényekből álljon, egy spanyol művésztől, Eugenio Ampudiától származik.

Máskor az elegáns nézőtér operarajongó közönséggel telik megForrás: Josep Renalias/Wikipedia

A művész elmesélte, hogy az ihlet onnan ered, amikor a világjárvány idején a természettel különleges kapcsolatba került. „Egész idő alatt azt figyeltem, mi folyik a természetben. Sok madarat hallottam énekelni, és a kertemben a növények is gyorsabban növekedtek. Arra gondoltam, hogy most kétségtelenül közelebbi kapcsolatba léphetek az emberekkel és a természettel."

Szerinte abszurd helyzetet teremtett a világjárvány, ami távol tartja az embereket az előadásoktól. "A természet visszafoglalta a helyszíneket, amelyeket elraboltunk tőle" – tette hozzá.

A YouTube-on élőben közvetített koncert után a növényeket a megbecsülés jelképeként a frontvonalban dolgozó egészségügyi szakembereknek ajándékozzák, akik hónapokon keresztül, emberfeletti erővel küzdöttek a járvány ellen.

A színház szerint ez az elősadás a művészet, a zene és a természet értékét szimbolizálja, és, hogy az élet lassan visszatér a normál kerékvágásba. A koncerten Puccini Krizantémok című vonósnégyesét adták elő – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek