Halogatják a spanyolok a határnyitást

Az Európai Bizottság csütörtökön arra kérte a tagállamokat, hogy jövő hétfőtől oldják fel a járvány miatt bevezetett határzárakat a schengeni övezetben. A spanyol külügyminiszter, Arancha González Laya azonban bejelentette, hogy Spanyolország június végéig nem oldja fel a korlátozásokat, ezt pedig az egészségügyi szempontok figyelembe vételével indokolta - derül ki az MTI híréből.

A granadai Alhambra-erődForrás: Frank Nürnberger/pixabay.com

Spanyolország a világon az ötödik, Európában a második az igazolt koronavírus-fertőzések számát tekintve. A madridi egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint a nyilvántartott esetek száma 242 707. Az elmúlt egy napban 156 új fertőzöttet regisztráltak. Egy hét alatt 32 fertőzött hunyt el. A halálesetek összesítését a szaktárca átmenetileg felfüggesztette, amíg a korábban tapasztalt feldolgozási hibákat ellenőrzik a tartományok. A nyilvántartásban továbbra is a korábban már közölt 27 136 halálos áldozat szerepel.

Spanyolország tizenkét európai uniós tagállam külügyminiszterével közös videókonferencián egyeztetett a határnyitási tervekről, a résztvevők megállapodtak abban, hogy összehangoltan akarnak cselekedni, kerülve az egyoldalú lépeseket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek