Ha a spanyol tengerparton napozna, előfordulhat, hogy előre helyet kell foglalnia

A koronavírus-válság miatt ezen a nyáron annak, aki Spanyolország néhány tengerparti részén szeretne fürdőzni elképzelhető, hogy napozóhelyet kell foglalnia. Canet d'en Berenguer, egy Valencia északi részén lévő hangulatos, mediterrán város, amelynek homokos tengerpartjára csupán 5000 napozót engednek majd be a társadalmi távolságtartás fenntartása érdekében. Ez ott szokásos tömegnek nagyjából a felét teszi ki. Ezeket a helyeket egy mobiltelefon-alkalmazáson keresztül előre le kell foglalni.A tengerparton reggelre vagy délutánra lehet napozást foglalni, egész napra viszont nem. 

Egyelőre még üresek a partok SpanyolországbanForrás: IgnaceAleya/Pixabay

A város négyzet alakú mintázattal osztja fel széles, sík tengerpartján, mindegyiket két méter távolságra egymástól. Nagyjából ezt úgy kell gyakorlatban elképzelni, hogy miután megérkeznek a fürdőzők, egyeztetik a foglalást a személyzettel, majd odavezetik őket a tengerparton felosztott szakaszokhoz.

Pere Joan Antoni Chordá polgármester alapvető fontosságú intézkedésnek tartja az előzetes foglalásokat és az elosztott érkezési időket. "Nem lennék képes ellenőrizni az emberek áramlását az új intézjkedések nélkül. Mind együtt lennének, és megfertőzhetnék egymást" - magyarázza.

Canet d'en Berenguer nem az egyetlen spanyol város, amely ezen a nyáron korlátozza a strandok bejutását. Sanxenxo településen csak érkezési sorrendben engedik a napozókat a partra. A portugál határtól északra egy órára fekvő város célja, hogy megszokott tengerparti embermennyiség legfeljebb 75% -át engedje be. Telmo Martin polgármester azonban kijelentette, hogy nem aggódik a tengerparton kialakuló tömeg miatt.

Így festett Sanxenxo tengerpartja csúcsszezonbanForrás: Miguel Lima Medín/Wikipedia

A turizmus a gazdaságunk 80 százalékát teszik ki. Meg kell találnunk a megoldást, hogy az emberek egészségesen biztonságban érezzék magukat. Mindenkitől felelősségteljes viselkedést kérek" – mondta.

A város Spanyolország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjai közé tartozik az északi régióban, amelynek fő strandján szintén a rácsmintás felosztást alkalmazzák majd, ahol a napozók így legalább 1,5 méteres távolságot tarthatnak meg. A nagyobb csoportok számára természetesen nagyobb méretű területet alakítanak ki.

Mindkét város reméli, hogy júniusban megnyitja strandjait, és a korábbi nyaraknál gyakrabban szándékoznak tisztítani a partokat – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek