Az űrhajósok felvilágosították a világsztárt, mire számítson egy űrben történő forgatásnál

Talán már hallottak a hírről, hogy a NASA és az SpaceX bejelentette, miszerint Tom Cruise-zal terveznek filmet forgatni a Nemzetközi Űrállomáson. Most viszont néhány nyugdíjas űrhajós elmesélte a színésznek, mi mindenre kell figyelnie, miközben súlytalanságban fogja élni ott az életét. Nem lennénk meglepődve, ha fejvesztve menekülne! Na, de ő mégis csak Tom Cruise, aki a legtöbb akciófilmjében saját maga vállalta a legveszélyesebb jelenetek forgatását is.

Ő lenne az első színész, aki egy valódi űrállomáson forgatForrás: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

Az űrhajósok beszámolóiból rögtön kiderült, hogy szörnyű következményekkel járna például, ha Cruise nem megfelelően működtetné a WC-t. Scott Kelly és Roy Bridges Jr. egyetértenek abban, hogy a világűrben lévő mellékhelyiség használata kulcsfontosságú része lesz az intenzív, űrbeli kiképzésnek. Scott szerint, – aki több időt töltött az űrben, mint bármely ember – Cruise-nak lassan kell majd mozognia az űrállomás fedélzetén, mivel nem ritka, hogy az először oda látogatók hányni kezdenek a gravitáció hiánya miatt – írja cikkében az msn.

 Az űrutazást úgy hasonlítanám a földi viszonyokhoz, mintha a Niagra-vízesésen egy égő hordóban gurulnál le " – mondta Scott.

Roy megjegyezte, hogy az űrben történő mozgás nem vicc, és a test a súlytalanság miatt olyan fura játékot képes űzni az emberekkel, hogy például vér a lábak helyett a fejbe száll.

Tom edzését az űrkapszulába való be- és kijutás, valamint egy űrruha viselése fogja leginkább kitenni. Ráadásul sok mindent meg kell tanulnia, amiket itt a földön magától értetődőnek tekintünk, ideértve az ételek elkészítését és szájba való bejuttatását is, ami az űrállomáson nem is olyan egyszerű. Azt is megtanulja, hogyan kell aludnia és tisztálkodnia.

Az űrhajósok szerint Tomnak is meg kell tanulnia felkészülni egy vészhelyzet esetére is, például, ha az űrállomásba törmelék csapódna.

Arra is kiképezik majd, hogy amikor visszatér a Földre, túlélje, ahogy a kapszula az óceánba csapódik. Elon Musk, a SpaceX alapítója talán kicsit viccesen így tweetelt erről: "Nagyon szórakoztató lesz!"

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek