Bájos DIY-videóval ünnepel a NASA

A NASA pop-up képeslap készítésére buzdítja az űrkutatás iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat abból az alkalomból, hogy az űrügynökség 2011 óta először küldött újra amerikai űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomásra - derül ki a szervezet Youtube-csatornájáról.

2005-ös felvétel egy csillagrobbanásról az NGC 4449 galaxisbanForrás: NASA, ESA, A. Aloisi (STScI/ESA), and The Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration/wikipedia.org

Az alkotáshoz csak különböző vastagságú színespapírra, ollóra, rajzeszközökre és ragasztóra van szükség. Az útmutatót a videóban találja.

A kreativitás mellett rajongóit játékra is hívja a NASA, melyben a nézők a #LaunchAmerica hashtag használatával megoszthatják videóikat, fotóikat és gondolataikat arról, hogyan készülnek a kilövésre. A legizgalmasabb posztok a NASA közösségi oldalain is helyet kapnak.

Robert Behnken és Douglas Hurley űrhajósokat a SpaceX Crew Dragon űrhajó szállítja majd az űrállomásra május 27-én, mely egy Falcon 9 rakéta segítségével emelkedik az űrbe a floridai 39A kilövőállomásról. Egyelőre még nem tudni, mennyi ideig lesznek az űrhajósok az űrállomáson. Ez lesz az első alkalom, hogy a NASA űrhajósai föld körüli pályán tesztelik a SpaceX űrhajóját - derül ki a NASA oldaláról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek