Exkluzív drónvideó mutatja be Pompeji újonnan feltárt részeit

  Drónfelvétel mutatja be Pompei új ásatásait a Pompeii Régészeti Park igazgatójának, Massimo Osannanak a narrációjával. Láthatjuk a Kertes házat előterének csodálatos freskóival és festett árkádjával, valamint az Orion-ház a különleges stílusú festményeivel és egyedülálló, Oriont ábrázoló mozaikjával. A feltárásokon keresztül bepillanthatunk a hajdani pompejiek mindennapi életébe - derül ki az ansa.it híréből.

  PompejiForrás: wikipedia.org

  A Mibact YouTube csatornáján a koronavírus-vészhelyzet kezdete óta különböző múzeumok, régészeti parkok és más intézmények felvételeit láthatjuk, melyekkel szeretnének hozzájárulni, hogy az emberek továbbra is élvezhessék a műemlékek közti barangolást.

  Az V. régió ásatásai során újabb utcák, erkélyes épületek kerültek elő, feltárult a Kertes ház, amelynek növényeit paleobotanikusok rekonstruálták, és az Orion-ház, melyet két, egyiptomi ihletésű mozaik díszít, ezek a csillagképnek is nevet adó görög hős történetét mesélik el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!