A koreai goblinok most az otthonunkba hozzák a parádét

A Koreai Kulturális Központ egy rövid tervezési időszak után, végre készen áll arra, hogy házhoz szállítsa a koreai kultúrát, hogy ezzel támogathassák a koronavírus elleni küzdelmet és kitartást – olvasható az oldalukon. Az első előadás, amit online elérhetővé tesznek a Goblin Party: Egyszer volt, hol nem volt című táncos elbeszélő alkotás, amit a központ novemberi újranyitásakor élőben láthatott a közönség.

Forrás: Koreai Kulturális Központ /FB

A bohóc műfaj és a kortárs tánc vegyítéséről híres társulat 2007-ben alakult, azóta töretlen lelkesedéssel és sikerrel járják Korea és más külföldi fesztiválok színpadait. A Goblin Party, vagyis Goblin Párt négy csíntevő, varázserővel bíró, de nagyon is komoly társadalmi témákat boncolgató és kifordító „goblinból" áll. A táncosok elsődleges célja, hogy darabjaikkal állandó perspektívaváltásra sarkallják a nézőket, akiket igyekeznek az előadásba is bevonni.

Ez persze a helyiekkel sokkal könnyebben megy, de mivel az előadáshoz magyar hangalámondás is tartozik, a magyar közönség is megérezheti egy kicsit a bevonódás hangulatát.

Goblin Party koreai kortárs tánccsoport előadásaForrás: Fotó: Mudra László / Koreai Kulturális Központ

A Goblin Party: Egyszer volt, hol nem volt kortárs táncelőadás koreográfiáját Lim Jinho, Ji Kyungmin és Lee Kyunggu alkották. A felvétel tavaly november 10-én, a magyarországi Koreai Kulturális Központ újranyitási ünnepségsorozatán készült, amelyet 2020. április 6. és 15. között nézhetnek majd meg az érdeklődök. Az első online „vetítés" április 6-án 19 órakor kezdődik az esemény Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek