Egyre népszerűbb a dél-koreai kutyaovi, az oda járó kutyusok most a net sztárjai

A dél-koreai Gyeonggi-do városában a Puppy Spring kutyaovi dolgozói rendszeresen posztolják a hozzájuk járó, négylábú ovisok fényképeit, amelyekért most már világszerte rajonganak a netezők. A napközi óvoda a 12 hetesnél idősebb kutyák gondozását vállalja. Ez a hely játszóházként is működik, ahova gyerekek is bejöhetnek a kutyusokat kényeztetni.

A fotó illusztrációForrás: laurapuig4/Pixabay

Mivel Dél-Koreában is sok a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló, és emiatt képtelenek a háziállatukat a nap 24 órájában gondozni, így az ilyen létesítmények egyre népszerűbbek az ázsiai országban. „Naponta 30 kutyát tudunk fogadni." – mondta a Puppy Spring szóvivője. 

A napköziben játékos feladatokat, gyakorlatokat is adnak a kölyökkutyáknak, ami fejleszti az engedelmességet és a szocializálódást. Ezek a tevékenységek mindazonáltal kimerítik a kis szőrpamacsokat, és olyankor muszáj feltöltődniük. No, ekkor jön a szundikálás.

A kutyusok 14:00 és 15:30 között alszanak. Amikor a kutyák éppen szundítanak, a dolgozók is pihenhetnének de általában képtelenek ellenállni az előttük lévő látványnak, és már teszik is fel a fotókat az alvó kutyusokról.

A kutyaovi szolgáltatásainak költsége változó, több tényezőtől függ, ideértve azt is, hogy a kutyák mennyi időt töltenek az intézményben – írja cikkében a Bored Panda.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek