Megnyílt Európa legnagyobb koreai kulturális központja

  Az új Koreai Kulturális Központ hétfőn nyílt meg Budapesten, a Frankel Leó utcában - adta hírül a turizmus.com. A Koreai Kulturális Központ számos kulturális eseményt és tanulási lehetőséget kínál az érdeklődőknek a koreai nyelvtanfolyamoktól a taekwondo edzéseken át a K-pop kultúrához kapcsolódó tánctanításig. A központ falai között szerveznek főzőkurzusokat, gasztronómiai workshopokat, kulturális műhelyükben pedig koreai kézműves tárgyakat készíthetnek a látogatók.

  Goblin Party koreai kortárs tánccsoport előadásaForrás: Fotó: Mudra László / Koreai Kulturális Központ

  A most átadott, háromemeletes kulturális komplexumban 100 fős színházterem, kiállítóterek, szemináriumi termek, bemutatókonyha, többezres állományú könyvtár, gyermekkönyvtár, teapavilon és taekwondo edzőterem is található, továbbá egy külön emelet a koreai nyelv, a hagyományos viselet és kézművesség, valamint a teaszertartás megismerésére nyújt lehetőséget. A vezetőség a tetőteraszt sem hagyja funkció nélkül, a tervek szerint az ide tervezett koreai pavilon jövőre nyílik majd meg.

  Az épületben elsőként a Koreai konyha: második forduló, együtt a természettel (2019) című tárlat tekinthető meg, mely a  cshongszongi fehér porcelánt mutatja be; illetve az elmúlt 30 év jelentősebb koreai építészeti projektjei között sétálhatnak az érdeklődők.

  Forrás: Fotó: Mudra László / Koreai Kulturális Központ

  Az újranyitást emellett gazdag eseménysorozattal ünnepli a központ. Többek között volt kortárstánc előadás, amit a koreai Goblin Party mutatott be áttörő sikerrel, illetve 2019. november 30-ra egy Kimjang névre hallgató kimchi készítő workshopot is hirdettek a szervezők, amire e-mailban lehet regisztrálni. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!