Díjazott filmeket vetítenek az újvidéki filmfesztiválon

A hétvégén kezdődik és március 8-áig tart a FEST20 nemzetközi filmszemle. A beválogatott alkotásokat az újvidéki Arena Cineplex moziban lehet megnézni. Összesen 18 film lesz repertoáron. Idén is olyan, tavaly forgatott sikerfilmeket láthat majd a közönség, amelyeket számos díjban és elismerésben részesítettek szerte a világban, különböző fesztiválok bírálóbizottságai.

Díjazott filmeket vetítenek egy héten át Újvidéken - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Syda Productions

A február 28. és március 8. közötti vetítések során megnézhetik Woody Allen, Roman Polanski, Clint Eastwood, Tom Harper és más rendezők legújabb munkáit, akárcsak a szerbiai alkotások közül Srđan Golubović Az édesapa című filmjét. A vetítések minden nap 19 és 22 órakor kezdődnek, a mozi legnagyobb, 5-ös számú termében.

Megjelenik a filmvásznon Tom Hanks és az emberi higgadtságot jelképező plüssmaci is, az Egy kivételes barát (Beautiful Day in the Neighbourhood) című filmben kap szerepet. Ez a mese a szeretetről, a gyűlöletről és a megbocsájtásról szól, arról, hogy hogyan kellene kezelnünk érzelmeinket, miként kellene viszonyulnunk azokhoz, akiket szeretünk, és akik szeretnek bennünket. A fesztivál weboldalán megnézhetik pontosan mikor, melyik filmet vetítik. 

A belépőjegyek ára előadásonként 350 dinár, ami ezer forintnak felel meg, de kedvezményes jegycsomagok is válthatók – tudtuk meg a vajdasági Magyar Szó napilap híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek