Húsz év után újra játsszák a legendás musicalt Újvidéken

Már javában zajlanak a Hair című musical próbái a felújított vajdasági színházban. Az előadás az Újvidéki Színház, az Ifjúsági Színház és a Vizuális Kultúra Fejlesztési Központ közös produkciójában valósul meg, a darabot nemsokára a közönség is láthatja - írja a Vajdasági RTV. 

December elején láthatja a közönség a musicalt - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Holger Langmaier

A musicalt az Újvidéki Színházban legutóbb 2001-ben játszották. A darab kapcsán kiemelték, meghagyják a filmből ismert történetet, viszont sokkal árnyaltabban mutatják be azt. Nem pusztán csak egy musicalt akartak készíteni, hanem olyan, drámai jelenetekkel tarkított előadást, amelynek során megismerhetjük a szereplők közötti viszonyok mélyebb mozgatóit.

A slágereket élő zenekar közreműködésével adják majd elő, mert úgy vélik, így a tánccal együtt olyan komplex módon tudják megjeleníteni az eseményeket, ahogy pusztán verbálisan talán nem is lehetne. A darab szövegét egyébként Lénárd Róbert alkalmazta színpadra, a rendező a miskolci Telihay Péter, a koreográfus pedig Kovács Gerzson Péter. A zenés darabot december 6-án tekintheti meg a közönség az újvidéki Ifjúsági Színházban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek