Májustól ismét látogatható a bécsi Freud múzeum

A bécsi Sigmund Freud múzeum május végétől ismét az eredeti helyén, a Berggasse 19. szám alatt lesz látható, abban az épületben, ahol a pszichoanalitikus rendelt és lakott.

Freud egykori lakhelye Bécsben, a Berggasse 19. alattlerner/wikipedia

A Freud munkásságát és életét bemutató Sigmund Freud Museum kiállítását 2019 márciusban átmenetileg egy közeli helyszínre költöztették, amíg az eredeti épületet felújítják.

A renoválások után május végétől eddig nem látható terek is látogathatóak lesznek. Ezek között szerepel Freud magánlakosztálya, és a múzeum konceptuális művészeti gyűjteménye Joseph Kosuth és Jenny Holzer munkáival, írja a Bécsi Turisztikai Ügynökség egy sajtóközleményben.

Új létesítményekkel igyekeznek jelentősen feljavítani a múzeumi élményt: egy lift hozzáférést biztosít az épület összes emeletéhez, a földszinti boltokat és a jegyirodát úgy alakították ki, hogy megbirkózzon az évente százezer vagy annál több látogatóval, és a továbbfejlesztett kényelmi szolgáltatások megkönnyítik, hogy csoportokat fogadjanak. Egy hiányzó kanapé a Holocaustnak állít emléket; a zsidó származású orvos ugyanis 1938-ban Londonba menekült vagyonával.

Az átalakítások jelentős része a könyvtárat érintette. Európa legnagyobb gyűjteménye a pszichoanalízis témájában a renoválások után több látogatót lesz képes fogadni, mint korábban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek