Átmenetileg becsukják a bécsi Freud Múzeumot

Február 28-ig még elmehetünk áttanulmányozni a pszichoanalízis atyjának, Sigmund Freudnak a múzeumát, de aztán bezárják a kiállítást. Ahogy 2017-ben már írtunk róla, a Berggasse 19. szám alatti épületet és a tárlatot is felújítják és bővítik.

A munkálatok átnyúlnak majd 2020-ba is, addig is a tárlat pár épülettel arrébb költözik. Kell a bővítés, hisz nagy az érdeklődés, tavaly rekordszámú, 110 ezer látogató jutott el ide – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Bécs, Freud MúzeumForrás: © Sigmund Freud Privatstiftung / Florian Lierzer

A felújítás 4 millió euróba kerül majd, amit az osztrák állam, Bécs városa és a Sigmund Freud Magánalapítvány dob össze. A Freud egykori lakóházában található múzeum alapterülete ezzel 280-ról 400 négyzetméterre nő majd. Épülnek új kiállítótermek, mosdók, kávézó, akadálymentesítenek és a homlokzatot is átépítik az eredetinek megfelelőre.

Maga a kiállítás is megújul, megnyitják a Freud-család privát helyiségeit is, ahol eredeti bútorok lesznek. A pszichoanalitika elméletét és kialakulását, na meg gyakorlati alkalmazását is be fogják mutatni, Freud korábbi rendelőjébe pedig saját műgyűjteménye kerül.

A múzeum várhatóan 2020 májusában nyit meg ismét a Berggasse 19. alatt, addig is a 13-as szám alá kell zarándokolni minden tisztelőnek, rajongónak és érdeklődőnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek