Egy művésznő életnagyságú fűzfavessző szobrokkal tölti meg az erdőt

  A kosárfonásról úgy tartják, hogy az egyik legszélesebb körben elterjedt kézműves tevékenység az emberi civilizáció történetében. Az Anna & the Willow néven ismert brit szobrász egy modern csavarral tette időtlenné ezt az ősi technikát – írja cikkében a My Modern Met. 

  A fiatal művésznő, aki Anna & the Willow néven készíti csodálatos műalkotásaitForrás: www.annaandthewillow.co.uk

  Anna 10 évvel ezelőtt kezdett fűzfával dolgozni. Hihetetlen, természeti ihletésű, fűzfaágakból készült szobrai csodálatosan mutatnak az erdőben.  

  Ez a szarvas csodálatosan illik a tájbaForrás: www.annaandthewillow.co.uk

  „A természetes anyagokkal való munka új világot nyitott meg előttem, és következetesen tovább tanultam a különféle kosárfonási technikákat" – mondja.

  Lova olyan élethűre sikeredett, hogy kicsit távolabbról nézve valódinak tűnhetForrás: www.annaandthewillow.co.uk

  A tehetséges művésznő apró ajándékokat is készít fűzfavesszőből, ám lenyűgöző, életnagyságú szobrászati munkái teljesen új szintre emelték a hagyományos technikát.

  Ez a szobor úgy fest, mintha az erdő talajától nőtt volna ki, és bármelyik pillanatban ellőné nyilátForrás: www.annaandthewillow.co.uk

  Mindegyik kültéri darabot először kézzel rajzolt vázlatokon tervezi meg, majd acélkeretből elkészíti a vázakat, melyeket azután fűzfavesszőkkel fon körbe, így jönnek létre ezek a fantasztikus alkotások.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!