Egy angol tengerparton újjáélesztették a viktoriánus fürdőgépet

  A Haeckels kozmetikummárka tradicionális fatüzelésű szaunát épített az angliai Margate homokos strandján. Az építmény tölgykerekeken álló deszkákból készült, fém kerettel - adja hírül a Dezeen.

  Forrás: haeckels.co.uk

  Az ötletgazdák olyan anyagokat akartak használni, amelyek a lehető legközelebb állnak a viktoriánus korszakban használtakhoz. A „gép" belsejében egy fával fűthető szauna található, ahol a látogatók kiengedhetik magukból a napi feszültséget, mielőtt megmártóznak a vízben.

  Ahogyan a Haeckels alapítója, Dom Bridges elmondta, a fürdőgép inspirációját egy izlandi látogatás adta, ahol azt látta, hogy az emberek meleg vízben fürdenek, miközben fagypont alatti hőmérséklet veszi őket körül.

  Miután megismerte Margate fürdőtörténetét és a viktoriánus gépeket, úgy döntött, hogy visszahozza ezt a hagyományt, és reméli, hogy ez arra motiválja az embereket, hogy a hidegebb téli hónapokban is több idõt töltsenek kint.

  A szauna használata ingyenes, de a látogatók hozzájárulhatnak a faanyaghoz és a fenntartási költségekhez egy online platformon keresztül.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!