Ezen az angol farmon cuki alpakákkal jógázhat

Úgy tűnik, manapság egymást érik a különböző, alternatív jógafajták. Nemrégiben a részeg jógáról adtunk hírt, most viszont az állatok körében végzett órákról számolunk be. Az angliai Devonban, pontosabban South Moltonban található farm alpaka jógát kínál a vendégeinek. Kellemes testmozgás, gyönyörű táj és cuki alpakák mindenhol, ez igazán jól hangzik.

Hát, ilyen egy jóga óra a Rosebud AlpacasbanForrás: Rosebud Alpacas/Lucy Aylett/Facebook

Nick és Lucy Aylett, a Rosebud Alpacas tulajdonosai azt nyilatkozták a Fox Newsnak, hogy szeretnék, ha a gazdaságuk menedékhelyként szolgálna az emberek számára, ahol otthon érezhetik magukat. Az emberek itt elmenekülhetnek a nyüzsgő hétköznapoktól, a kütyüktől, és lehetőségük van arra, hogy időt töltsenek a földdel, az állatokkal és egymással.

"Ahogy az alpakák körbevesznek, érzem a megnyugtató jelenlétüket, ami csökkenti a stresszt. Ők is szeretik, ha körülöttük megnyugszunk és ellazulunk" – nyilatkozta Lucy Aylett a Country Livingnek.

Ezek a cuki állatok szeretik az ember közelségét – illusztrációForrás: pen ash/Pixabay

A farmon a vendégek sétát tehetnek, piknikezhetnek az alpakákkal, és alpaka művészeti foglalkozásokon is részt vehetnek. Az alpakákkal közös jóga órákat Sian Bartlett oktató vezeti.

Az alpakák ott lehetnek, ahol lenni szeretnének, és ők általában az emberek társaságát választják, mert ugyanolyan lenyűgözőnek találnak minket, mint mi őket" – tette hozzá Lucy Aylett.
Az alpakák szabadon élhetnek a farmon, így megóvhatják a gazdaság csirkéit is. Aki jógázni kezd, és megszereti a műfajt, ráadásul nem csak önmagáért tesz, hanem a gazdaságot is támogatja – írja az Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek