Itthon is élőben közvetítik a Beethoven-maratont

A rádió a vasárnapi koncertek közötti szünetben a maraton fellépőivel készült interjúkkal és versekkel is készül a hallgatóknak. A helyszínen pedig az érdeklődők bepillanthatnak a Bartók Rádió kitelepülő stúdiójának a munkájába. A maraton ideje alatt, amiről részletesebben is írtunk már itt az oldalon, a műsorvezető Bősze Ádám lesz, aki a nagyszünetben Eckhardt Mária zenetörténésszel beszélget Beethoven és Liszt Ferenc kapcsolatáról.

Forrás: ernando febrian / Shutterstock.com

A maraton fellépői között lesz az Óbudai Danubia Zenekar, a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Budapesti Vonósok és a Pannon Filharmonikusok is. A szólisták között szerepel Várjon Dénes zongoraművész, Pusker Júlia vagy Baráti Kristóf hegedűművészek.

A koncerttermi hangversenyek mellett a Müpa üvegtermében a Zeneakadémia növendékei ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket, de lesz filmvetítés és kiállítás is, amelyen Beethovenről emlékeznek meg.

A maraton keretein belül első alkalommal rendeznek amatőröknek szóló karmesterversenyt, amelynek első négy helyezettje fogja dirigálni a Fesztiválzenekar vasárnapi előadásán Beethoven 7. szimfóniáját. A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös, tizenegy órán át tartó maratonját Ludwig von Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából rendezik meg.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek