Három európai ország, rengeteg amerikai sztár, sok-sok mesés ingatlan

Hollywoodban térkép is készült a hírességek házairól, hogy ha valakinek van elég ideje vagy kitartása, az megleshesse egy pár pillanatra a házába érkező, vagy épp távozó ikont. Gyakran szinte semmit nem lehet látni a magas kerítések mögött megbújó luxuskulipintyók világából, ám az igazi rajongóknak valószínűleg a tudat is elég, hogy kedvencük épp azon a szent helyen hajtja álomra fejét, issza reggeli narancslevét, és egyáltalán, éli a gazdagok és kiváltságosok életét.

Amerika Európában szeret pihenni

A hírességeknek azonban természetesen nemcsak Los Angelesben van lakásuk vagy házuk, hanem szerte a világon, sok amerikai sztár pedig kifejezetten szereti Európát, így itt is fenntart egy kisebb vagy nagyobb palotát. Térkép ezekről a házakról nem készült, azonban jó közelítéssel meg lehet mondani, hogy melyik celebnek, merre van a hétvégi vityilója. Így ha épp arra járunk, akár arra is kanyarodhatunk, hogy vessünk egy pillantást az épületekre, melyek már önmagukban attól is megszépülnek, hogy tudjuk, ki jár benne.

Azt például lehet tudni, hogy Shania Twain-nek Svájcban, a Genfi-tó közelében van kastélya, Prince pedig valaha spanyolországi villájában szeretett elvonulni a világ elől. De összességében egyértelműen Olaszországot, Franciaországot és a Brit szigeteket preferálják a leginkább a sztárok – így az alábbiakban mi is ezekre az országokra koncentráltunk.

Olaszországban Sting és a leghíresebb filmes Rómeó is vett lakást

Azaz Leonardo DiCaprio, akik az 1996-os filmváltozatban játszotta el Shakespeare halhatatlan hősét. Igaz, a filmben nem Olaszországban játszódik a történet, mégis jó párhuzam, hogy a sztárnak Veronában is van lakása. Az Arénára néző kis zugot 2011-ben vette meg, és bár pontosan nem lehet tudni, hogy melyik ablakok tartoznak az ő lakásához, annyi bizonyos, hogy a város egyik leghangulatosabb, bár meglehetősen központi részét választotta.

A Piazza delle Erbe VeronábanForrás: Emes2k - Self-photographed, CC BY-SA 3.0 de

Verona nemcsak DiCapriónak tetszett meg, Madonnának is van itt lakása, méghozzá a Piazza delle Erbe-n. Állítólag nem nagyon használja a helyet, összesen néhány hetet van itt egész évben. Veronától nem messze, Valpolicellában vett házat az egykori Brangelina is, azaz Brad Pitt és Angelina Jolie. A 40 millió dollárra becsült ingatlan most gazdátlanul áll, és nemigen esik szó róla, hogy bármelyik fél magáénak akarná a helyet a válás után.

A Villa Oleandra a Comó-i tó partján állForrás: SimonePolattini/Shutterstock

Olaszországért rajong George Clooney is, akinek a Comói-tó partján álldogál 30 szobás luxusháza, a Villa Oleandra. A 18. századi épület Laglio településének közelében található, és azt talán mondani sem kell, hogy ablakaiból lélegzetelállító látvány nyílik a tóra, és a körülötte magasodó hatalmas hegyekre.

Peruigiától nem messze, egy tó partján leli meg a békét George Lucas is. Passignano falucskájában, egy idilli, 16. századi kis kőházat újított fel néhány millióból az amerikai filmes mogul. Évekig megvolt a háza és zajlottak a munkálatok, mire, a falusiakon kívül bárki is megtudta, hogy kié is az ingatlan valójában. A helyiek pedig vagy nagyon diszkrétek, vagy nem csinálnak minden apróságból nagy hűhót. 

A Villa Il Palagio otthonos - és nagyon elegánsForrás: Il Palagio

Sting a feleségével Toszkánában vett meg egy villát, gyönyörűen rendbe hozatták, és azóta is rendszeresen járnak oda pihenni. Nagyon szépen stílusban tartották az épületet, és még érdekesebbé tették olyan részletekkel, mint például az a szökőkút, mely egykor Sophia Lorené volt.

Az a bizonyos szökőkútForrás: ll Palagio

Ami igazán izgalmas a sztoriban, az, hogy az Villa il Palaggio – legalábbis elvileg – mindenki számára elérhető. Trudie és Sting ugyanis ki is adja a villát és az ahhoz tartozó vendégházakat, amit akár pihenésre, akár egy esküvőre is ki lehet bérelni. A villának ráadásul saját termékei is vannak, amit nemcsak kóstolni lehet, hanem haza is vinni, hogy otthon is megmutassuk a családnak, hogy milyen bort, olíva olajat és mézet lehet kapni Sting házikójában.

Párizsi nyugalom és hétköznapi élet a francia kastélyokban

Franciaország dugig van sztárokkal, akik a fővárostól a tengerpartig imádják és lakják az országot. Natalie Portman például Párizsra esküszik, és ennek nemcsak a város szépsége az oka, hanem az is, hogy itt jobban el lehet bújni a világ elől – bármilyen furán hangzik. Senki nem tudja pontosan, hogy családjával hol szokott lakni, amikor épp a párizsi lakásban vannak, így el tudják kerülni, hogy zaklassák őket a fotósok.

Bryan Adams Párizsban két keréken közlekedik a legszívesebbenForrás: Bryan Adams/Facebook

Bryan Adamsnek is van egy kis kuckója a városban, ő azonban szívesen körbevezeti, legalábbis képeken keresztül, az érdeklődőket. A részleteket természetesen lakberendező álmodta meg, és minden egyes darab híres tervező műhelyéből került ki. Az énekes saját bevallása szerint a kultúra és a francia nyelv miatt kedveli a várost, melynek utcáit gyakran biciklizve járja be.

A francia vidék szerelmesei közé tartozik többek között David és Victoria Beckham, akik Bargemon-ban vettek egy kedves vidéki házat. Bár nincs nagyon messze a tengerparttól, azért Nizza és Cannes is több mint egy órás autóútra van – így egyértelmű, hogy ezen a helyen nem a feltűnést, a pörgést és a csillogást kereste elsősorban a sztárházaspár.

Johnny Depp nyugodt kis francia háza már a múlttéForrás: Vanessa Paradis Fans

Johnny Deppnek is a környéken volt háza, pontosabban fél órányira Saint Tropez-tól. Le Plan-de-la-Tour-ban vett meg és újított fel egy 12. századi házat a színész, melyre azért is költött a hírek szerint nagyjából 63 millió dollárt, hogy a családjával „normális" életük legyen.

A Le Plan-de-la-Tour-ban lévő ház egyik szobájaForrás: Vanessa Paradis Fans/Facebook

Nizza közelében, Eze-sur-Mer-ben szeret lazítani Bono is. A U2 frontembere és zenésztársa, The Edge közösen dobták össze a pénzt a tengerparti házikóra, amelyben gyakran látják vendégül híres  barátaikat, többek között Robert de Nirót, Brad Pittet és George Clooney-t is.

Angliában Madonna mindent visz

A Brit szigetek sem maradnak ki a sorból, és igen, nem véletlen a többes szám, mivel olyan sztár is akad, többek között Daniel Day-Lewis, aki Írországban szereti tölteni az idejét. A színész a smaragdzöld fűvel borított ír Wicklow közelében, egy farmon találta meg a lelki békét; a környéken családi gazdaságok váltják egymást a lankás dombokon. Itt tényleg nyugalom van, így Mr. Day-Lewis is pihenhet, különösen, hogy csak nagy ritkán engedi meg, hogy valaki lefotózza otthonát.

Mick Jagger londoni kuckójaForrás: Jim Linwood - Originally uploaded to Flickr as Mick Jagger's House, Richmond Hill, London., CC BY 2.0,

Mick Jagger nem szeret ennyire elvonulni, neki délnyugat Londonban van háza. A 26 szobás ingatlan több száz éve épült, meglehetősen kalandos történelme van, sőt, állítólag még egy alagút is vezet belőle a Temze alatt! A ház régóta az énekes tulajdonában áll, aki kifejezetten szereti itt tölteni az idejét.

Yester HouseForrás: ronnie leask, CC BY-SA 2.0,

Lady GagaYester House nevű kis kastélya Edinburgh közelében található. A 17. századi épületben több mint 60 szoba van, és valaha az olasz zeneszerzőé Giancarlo Menottié volt, majd halála után- stílszerűen – ismét egy zenész, azaz Lady Gaga tulajdonába került.

No, és Madonna. Róla mindenki tudja, hogy imádja Londont, és lassan olyan, mintha a város minden pontján szeretne magáénak tudni egy lakást. Hat ingatlana egészen biztosan van, vagy volt már az angol fővárosban, többek között Notting Hill-ben is. A városi zugok mellett azonban volt egy vidéki háza is Wiltshire-ben, igaz, ezen már túladott, mivel soha nem ment le a tyúkokat etetni. Bár ez csak vicc, a díváról valóban készült olyan fotósorozat, amelyen kis fehér kardigánban, nyakában gyöngynyaklánccal, lábán csatos dizájner cipővel szórja a tápot a pipik elé. Szeretjük, vagy nem szeretjük, a hölgynek humorérzéke egészen biztosan van.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek