Egy éven belül erdők veszik majd körül a legforgalmasabb párizsi látnivalókat

  Párizs polgármestere, Anne Hidalgo amolyan „városi erdőket" akar megvalósítani négy nagy helyi látványosság környezetében. A kivitelezéssel nem sokat vacakolnak, az ígéretek szerint már jövőre zöldebb lesz a francia nagyváros.

  Párizsban, más európai fővárosokkal összehasonlítva viszonylag kevés a zöld felület: összesen csupán a város 9,5 százalékán találhatók parkok és kertek, ami jóval kevesebb, mint mondjuk Londonban, Rómában, vagy Madridban. Anne Hidalgo azonban komoly változtatásokat tervez. Tavaly már bejelentette a Project Oasis tervét, mely Párizs 800 iskolájának környékéből varázsol zöldellő édenkertet – ezt az elgondolást 2040-ig szeretnék megvalósítani. Van azonban egy rövidebb távú fejlesztés is a polgármester listáján, mégpedig, hogy 2020-ra rengeteg fát telepítenek négy, szuperforgalmas látványosság környékére.

  A Hôtel de Ville jelenlegForrás: Graham-H/Pixabay

  Ebbe a sorba nem feltétlenül olyan helyszínek kerülnek, mint mondjuk az Eiffel-torony, hanem azok a területek inkább, ahol sok az ember, és sok a betonfelület is. Ilyen például a Hôtel de Ville, melyet hatalmas, köves placc vesz körül jelenleg, ám ha minden jól megy, akkor egy éven belül, itt már sűrű erdő fog sarjadni. Hasonló cipőben jár a Gare de Lyon és a Palais Garnier környéke, illetve a Szajna part jobb oldala is, írja a Lonely Planet.

  És a tervek szerint ilyen leszForrás: Arnauld Duboys Fresney/APUR / Céline Orsingher, for the City of Paris

  Amellett, hogy ezeken a területeken kiemelten sok fát ültetnek, további programok is zajlanak párhuzamosan annak érdekében, hogy Párizs zöldebb és élhetőbb nagyvárossá váljon – akár már egy éven belül. Több helyen is zajlik a faültetés, egyre több tetőkertet alakítanak ki, fejlesztik a bringaútvonalakat és elektromos villamosok is szerepelnek a tervek között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!